Kalau tengok orang lain punya cekodok atau jemput-jemput semua comel-comel aje. 1 kali atau 2 kali gigit dah habis. Yang aku punya, kena 5-6 kali gigit. Posing pun macam batu karang. Tapi sedapnya tak terkata.
2 cawan tepung gandum
1/2 biji bawang besar - dihiris halus
1/2 cawan geragau kering - dicuci dan toskan
1 biji cili merah/hijau - dicincang
2 tangkai daun kari - dipotong kecil
garam secukup rasa
2 cawan minyak untuk menggoreng
1. Satukan tepung, bawang, geragau, cili, daun kari, garam dan air.
2. Adunkan hingga sebati.
3. Panaskan minyak. Masukkan sesudu-sesudu adunan itu ke dalam minyak panas. Boleh juga dijemput dengan hujung jari.
4. Goreng hingga garing kekuningan. Toskan. Makan dengan sos cili.
No comments:
Post a Comment