500 gm nasi sejuk
2 sb kimchii
6 biji fish ball
1/4 biji bawang besar
1/2 biji capsicum hijau
1/2 biji capsicum merah
4 keping cendawan tiram
2 sb ikan bilis
1 sb minyak zaitun
1 pokok daun bawang
sedikit bawang goreng
1. Kimchii tu dipotong kecil-kecil ataupun dikisar kasar. Fish ball dipotong 2. Bawang besar dihiris. Capsicum dipotong dadu besar. Cendawan tiram disiat-siat. Ikan bilis dan udang kering ditumbuk kasar.
2. Panaskan minyak dan tumis bahan tumbuk dan fish ball hingga kekuningan.
3. Masukkan kimchii, cendawan dan capsicum. Goreng hingga hampir garing.
4. Masukkan nasi sejuk. Gaul rata. Masukkan sedikit garam jika perlu sebab kimchii sememangnya sudah sedia masin. Tutup api.
5. Taburkan daun bawang dan bawang goreng.
No comments:
Post a Comment