Thursday, May 7, 2020

Biskut Snow Almond




1 cawan planta
1 cawan gula castor
1/3 cawan gula perang
1 biji kuning telur
1 st esen vanila
3 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung jagung
1/2 cawan tepung kastad
1 cawan serbuk badam
1 st soda bikarbonat
200 gm serbuk roti putih
200 gm Vanhouten coin cooking chocolate

1.  Pukul planta, gula castor dan gula perang hingga kembang.  
2.  Masuk kuning telur dan esen vanila.  Pukul lagi.
3.  Masuk tepung gandum yang telah diayak dengan tepung jagung, tepung kastad, serbuk badam dan soda bikarbonat.  Uli hingga menjadi doh.
4.  Bulat-bulatkan doh itu.  Susun dalam dulang pembakar yang telah dialas dengan baking paper. 
5.  Bakar pada suhu 150c selama 10-15 minit.
6.  Cairkan cooking chocolate dengan kaedah double boiler.  Celupkan biskut dalam chocolate cair itu.  Tiriskan sedikit chocolate itu dan golekkan biskut itu atas serbuk roti.  






No comments:

Post a Comment