150 gm spaghetti
1 biji bawang besar
1 ulas bawang putih
1/4 st serbuk lada hitam
1 batang celery
1 biji tomato
10 biji fish ball
100 gm kobis
2 biji tauhu pop
1 cawan air rebusan ayam/daging
1 cawan air
1 sb minyak zaitun
garam secukup rasa
sedikit serbuk oregano
1. Rebus spaghetti dan toskan. Celery dipotong serong. Bawang besar didadu kecil. Bawang putih dicincang. Tomato dibelah 4. Kobis dihiris. Tauhu pop dipotong 4.
2. Panaskan minyak zaitun dan tumiskan bawang besar dan bawang putih hingga kekuningan.
3. Masukkan lada hitam. Tumiskan sekejap dan masuk air rebusan ayam/daging dan air.
4. Lepas itu masukkan celery, tomato, kobis dan garam. Biarkan mendidih.
5. Siramkan sup itu di atas pasta dan taburkan dengan serbuk oregano.
No comments:
Post a Comment