Wednesday, April 22, 2020

Puff Gulung Inti Buah-buahan Kering



1 keping puff pastry
1/2 cawan buah-buahan kering
4 sb gula perang kasar
1 biji telur
2 sb butter cair

1.  Resipi puff pastry sila rujuk di https://csuraya.blogspot.com/2018/01/puff-pastry.html

2.  Canai puff pastry itu atas plastik atau baking paper.  Canai hingga agak nipis sedikit.  Sapu butter cair di atas permukaan pastry itu.  

3.  Tabur gula perang kasar di atasnya dan tabur buah-buahan kering.  Tak perlu guna banyak pun buah-buahan kering itu sebab ia agak manis.

4.  Gulungkan puff pastry itu dan potongkan 1" tebal.  Susun atas baking tray yang telah dialas dengan baking paper dan sapu telur yang telah dipukul sedikit di atasnya.  

5.  Bakar puff itu pada suhu 170C lebih kurang 15 minit atau hingga kekuningan.






No comments:

Post a Comment