Thursday, March 10, 2011

Deviled Eggs

source : annie's eats



3 biji telur
1 sb mayonis
secubit garam
secubit serbuk lada hitam
secubit serbuk paprika
sedikit biji sawi

1.  Rebus telur hingga masak sepenuhnya dan kupas kulit telur.


2.  Belah telur kepada dua dan keluarkan kuning telur.  Pastikan putih telur itu tidak pecah-pecah.


3.  Campurkan kuning telur, mayonnais dan garam.  Gaulkan sehingga menjadi seperti paste.  Gunakan mixer jika banyak.


4.  Lepas itu masukkan serbuk lada hitam.  Gaul lagi.


5.  Kemudian masukkan adunan ke dalam piping bag dan bentuklah ikut suka di tengah putih telur tadi.


6.  Taburkan di atasnya dengan sedikit serbuk paprika dan biji sawi. 



Disebabkan aku menggunakan biji sawi yang bukan serbuk, maka terasa rangup bila memakannya. 




No comments:

Post a Comment