Sunday, March 18, 2012

Puding Roti Kurma



Bahan A :
3 cawan susu cair
2 biji telur
4 sb gula
2 sb planta

Bahan B :
8 keping roti putih
10 biji kurma

Bahan C :
1/2 tin susu cair
1 cawan air
3 sb gula
1/2 sb tepung kastad
secubit garam

1.  Roti dipotong-potong.  Kurma dipotong kecil.



2.  Campurkan semua bahan A dan masak sekadar panaskan aje.  Jangan sampai mendidih.


3.  Susun roti dan kurma tadi berselang-seli dalam mangkuk tahan panas ataupun loyang.  


4.  Tuangkan bahan A ke dalam roti tadi.  Bakar puding pada suhu 200C selama 45'.  Bakar guna kaedah steam oven.  Puding ini boleh juga dikukus.


5.  Campurkan bahan C dan masak hingga mendidih perlahan.
Bila hendak makan tuang sos ke atas puding.



No comments:

Post a Comment