Sunday, March 18, 2012
Puding Roti Kurma
Bahan A :
3 cawan susu cair
2 biji telur
4 sb gula
2 sb planta
Bahan B :
8 keping roti putih
10 biji kurma
Bahan C :
1/2 tin susu cair
1 cawan air
3 sb gula
1/2 sb tepung kastad
secubit garam
1. Roti dipotong-potong. Kurma dipotong kecil.
2. Campurkan semua bahan A dan masak sekadar panaskan aje. Jangan sampai mendidih.
3. Susun roti dan kurma tadi berselang-seli dalam mangkuk tahan panas ataupun loyang.
4. Tuangkan bahan A ke dalam roti tadi. Bakar puding pada suhu 200C selama 45'. Bakar guna kaedah steam oven. Puding ini boleh juga dikukus.
5. Campurkan bahan C dan masak hingga mendidih perlahan.
Bila hendak makan tuang sos ke atas puding.
Labels:
Dessert
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment