Wednesday, January 30, 2019
Sawi Putih Tumis Air Dengan Mee Suah
200 gm sawi putih
2" carrot
100 gm mee suah
1 biji cili merah
3 cawan air
1 sb minyak untuk menumis
garam secukup rasa
Bahan tumbuk :
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 st serbuk lada hitam
1" halia
1. Didihkan air dalam kuali. Masukkan mee suah dan biarkan hingga mee suah lembut. Jangan lama sangat nanti terlalu kembang pulak. Rendam sekejap mee suah itu dalam air sejuk dan toskan. Ketepikan.
2. Sawi putih dipotong-potong. Carrot dipotong nipis. Cili merah dihiris.
3. Panaskan minyak dan tumis bahan tumbuk bersama cili merah hingga kekuningan.
4. Masuk air, sawi putih dan carrot. Bila sayur dah masak, masuk garam dan mee suah tadi. Gaul-gaulkan dan tutup api.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment