2 genggam tauge
1 keping fish cake
6-7 ekor udang
5 biji cili merah
4 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
1 st belacan
2 sb minyak untuk menumis
garam secukup rasa
1. Tumbuk cili merah, bawang merah, bawang putih dan belacan.
2. Panaskan minyak dan tumis bahan tumbuk hingga garing.
3. Masuk pula fish cake, udang dan tumis lagi.
3. Bila udang dah berubah kemerahan, masuk mee kuning dan gaul-gaulkan.
4. Akhir sekali masukkan tauge dan garam. Gaulkan dan tutup api.
5 biji cili merah
2 ulas bawang putih
1 st belacan
2 potong nenas masak
1 st gula pasir
garam secukup rasa
Tumbuk cili merah, bawang putih dan belacan. Lepas tu tumbukkan sekali nenas itu. Gaulkan bersama dengan garam dan gula.
No comments:
Post a Comment