Friday, May 28, 2021

Jumbo Shells Pasta Bersama Isi Ayam & Sup Tomato



20 biji jumbo shells pasta
2 biji tomato
1 biji capsicum
425gm sup tomato KIMBALLS
1 cawan mozarella cheese
300 gm isi ayam
1 pokok daun ketumbar
1 sb minyak 
sedikit serbuk oregano
sedikit garam 
serbuk lada hitam

1.  Jumbo shells pasta direbus hingga lembut tapi kenyal (al-dente).  Toskan.
2.  Ayam dilumur dengan garam dan serbuk lada hitam.  Panaskan minyak dan masak ayam hingga kekuningan.  Lepas itu carikkan isi ayam itu.
3.  Tomato dan capsicum didadu kecil.  Campurkan dengan isi ayam tadi.  Gaulkan dengan sedikit oregano dan sup tomato.  
4.  Tuangkan sedikit sup tomato ke dalam bekas tahan panas.
5.  Masukkan campuran isi ayam tadi ke dalam jumbo shells pasta tadi.  Tabur mozrella cheese diatasnya.
6.   Kemudian susunkan pasta shells yang telah diisi dengan isi ayam ke dalam bekas itu.  Siramkan lagi sup tomato di atasnya.  Tabur diatasnya dengan sedikit serbuk lada hitam, oregano dan daun ketumbar.
7.  Ulang lagi lapisan kedua hingga habis.  Dipermukaannya siramkan lagi sup tomato.  Taburkan serbuk lada hitam, oregano, mozarella dan daun ketumbar.  Sup tomato itu boleh disiram banyak atau sedikit.








No comments:

Post a Comment