Monday, April 8, 2013

Bahulu Marble Coklat Chip



5 biji telur
1 1/2 cawan tepung gandum 
1 cawan gula pasir
sedikit coklat chip 
sedikit pewarna hijau

1.  Tepung dan gula dijemur terlebih dahulu hingga betul-betul kering dan ringan atau disangai atas api.  

2.  Pukul telur dan gula hingga kembang dan gebu.  

3.  Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan digaul hingga sebati dan dimasukkan coklat chip.  Asingkan sedikit adunan ini dan dicampurkan dengan pewarna hijau.  

4.  Sapukan acuan dengan sedikit minyak dan panaskan sekejap dalam oven.  Masukkan adunan kuning berselang dengan adunan hijau tapi jangan sampai penuh.  Agak-agak 1" kurang dari permukaan acuan.

5.  Bakar selama 15 minit atau hingga masak.  






Lagi resipi bahulu biasa di sini.



No comments:

Post a Comment