Saturday, March 4, 2023

Biskut Koko Crunch KakWan




250 gm planta
160 gm gula perang
2 biji kuning telur
300 gm tepung gandum
30 gm tepung jagung
1/4 st baking powder
1/4 st soda bikarbonat
100 gm koko crunch
50 gm chocolate chip/rice
1 cawan koko crunch untuk hiasan

1.  100 gm koko crunch dikisar halus. 
2.  Tepung gandum, tepung jagung, baking powder dan soda bikarbonat diayak bersama.
3.  Pukul planta dan gula perang hingga berkrim.
4.  Masuk kuning telur dan pukul lagi hingga sebati.
5.  Masukkan tepung yang telah diayak bersama.  Gaulkan hingga sebati.
6.  Akhir sekali masukkan koko crunch yang dikisar dan chocolate chip/rice.  Gaul perlahan-lahan hingga sebati.
7.  Ambil sedikit adunan itu dan bulat-bulatkan.  Hiaskan di tengahnya dengan kepingan koko crunch.
8.  Bakar biskut pada suhu 150c lebihkurang 25 minit.  Sejukkan dan hiaskan dengan coklat cair.







No comments:

Post a Comment