Saturday, March 11, 2023

Biskut Coklat Koko Crunch



Bahan A :
200 gm tepung gandum
50 gm tepung jagung
30 gm susu tepung
30 gm serbuk koko

Bahan B :
200 gm planta
150 gm gula halus
1/2 st esen vanila
1 biji kuning telur
1 cawan koko crunch
3 sb serbuk badam

Bahan C :
Acuan kertas  
Acuan tart 

1.  Ayak bersama Bahan A.  Ketepikan.
2.  Pukul planta dengan gula halus hingga kembang.
3.  Masuk esen vanila dan kuning telur.  Pukul lagi hingga sebati.
4.  Masukkan Bahan A dan serbuk badam.  Gaulkan perlahan-lahan hingga menjadi doh yang lembut.
5.  Letakkan acuan kertas dalam acuan aluminium itu.  Ambil sedikit doh dan tekankan sedikit dalam acuan itu.  Isi doh separuh sahaja.  Hiaskan di atasnya dengan koko crunch serta bentukkan seperti bunga.  
6.  Bakar biskut pada suhu 170C selama 15-20 minit atau hingga masak.






No comments:

Post a Comment