Sunday, March 12, 2023

Biskut Badam Koko Crunch



2/3 cawan salted butter
1/2 cawan halus
1 biji kuning telur
1 st esen vanila
2 sb serbuk badam
1 1/4 cawan tepung gandum
2/3 cawan tepung jagung
2/3 cawan kepingan badam - sangai sekejap
3/4 cawan koko crunch dipatah 3-4

1.  Pukul butter dan gula halus hingga berkrim.
2.  Masuk telur dan esen vanila.  Gaul rata.
3.  Masuk serbuk badam, tepung gandum dan tepung jagung.  Gaul hingga sebati.
4.  Akhir sekali masukkan kepingan badam dan koko crunch.  Gaul rata perlahan-lahan.
5.  Ambil 1 sb  adunan itu dan dan letakkan atas dulang pembakar yang telah dialas dengan baking paper.  Kemudian tekan perlahan diatasnya dengan garfu.
6.  Bakar biskut pada suhu 160C lebihkurang 15 minit.  Setelah masak, biarkan biskut sejuk seketika dan simpan dalam bekas kedap udara.







No comments:

Post a Comment