Bahan A :
300 gm isi ayam
1 st serbuk bawang putih
1 sb serbuk lada hitam
sedikit garam
Isi ayam dipotong kecil dan digaul dengan serbuk bawang putih, serbuk lada hitam dan garam. Perapkan sekejap dalam 10 minit.
Bahan B :
2 biji telur
sedikit garam
1 st serbuk lada sulah
Telur dipukul sedikit dengan garam dan serbuk lada sulah.
Bahan C
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung jagung
1 sb serbuk kari
1 sb serbuk ketumbar
1 st serbuk paprika
3 sb bijan
secubit garam
Gaul rata semua bahan.
Cara membuat:
1. Celup ayam dalam telur.
2. Gaul dalam Bahan C hingga bersalut seluruh ayam.
3. Panaskan minyak yang banyak dan goreng ayam hingga garing. Toskan.
Boleh dimakan begitu sahaja atau dicicah dengan sos pilihan.
No comments:
Post a Comment