Monday, November 12, 2018
Udang Goreng Oats
10 ekor udang besar
1 biji telur
1 cawan quaker oats
3 sb tepung jagung
2 cawan minyak untuk menggoreng
sedikit serbuk lada sulah
garam secukup rasa
1. Udang dibuang kulit dan bahagian kepala. Hanya tinggalkan bahagian ekor. Belah di kedua-dua sisi udang dan dibuang urat hitam. Basuh dan toskan.
2. Pecahkan telur dan dipukul sedikit bersama serbuk lada sulah dan garam. Telur, quaker oats dan tepung jagung diletak dalam bekas berasingan.
3. Golekkan udang dalam tepung jagung supaya tidak berair. Kemudian celupkan udang itu dalam bancuhan telur tadi. Lepas itu golekkan dalam quaker oats hingga keseluruhan udang itu bersalut dengan quaker oats.
4. Panaskan minyak dan gorengkan udang itu hingga garing. Toskan.
5. Makanlah dengan sos yang disukai.
Labels:
Seafood
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment