Monday, July 16, 2018

Biskut Swiss Tart



150 gm butter
50 gm gula ising
150 gm tepung gandum
50 gm tepung jagung
1/2 st esen vanila
filling - jem strawberry
paper cup-cake saiz kecil

1.  Tepung gandum dan tepung jagung diayak bersama.  Ketepikan.

2.  Pukul butter dan gula ising hingga kembang.  Masuk esen vanila dan pukul lagi.

3.  Akhir sekali masukkan campuran tepung sedikit demi sedikit sambil diuli hingga menjadi doh yang lembut.

4.  Masukkan adunan ke dalam piping bag dengan nozzle no. 857.

5.  Paipkan ke dalam paper cup-cake.  Tekankan bahagian tengahnya dengan hujung nozzle supaya berlekuk sedikit.  Letakkan sedikit jem strawberry di bahagian lekuk itu.  

Selain menggunakan paper cup-cake, boleh saja dipaipkan terus di atas baking tray yang sudah dialas dengan baking paper.

6.  Kemudian bakarlah biskut itu pada suhu 150C selama 15 minit.









No comments:

Post a Comment