Friday, December 16, 2016

Fettucine & Sup Tomato




6" diameter fettucine
8 ekor udang
5 biji fish ball
2 cawan sup tomato Kimball
1 cawan air
1 biji bawang besar - dipotong dadu
2 ulas bawang putih - dicincang
1 biji capsicum - dipotong dadu
1 pokok daun ketumbar - dihiris 
1 sb cili flakes
1 st oregano
1 sb minyak zaitun untuk menumis
garam secukup rasa

1.  Rebus pasta hingga kembang.   Lalukan dibawah air paip mengalir dan toskan.
  
2.  Panaskan minyak dan tumis bawang putih dan bawang besar hingga kekuningan.  



3.  Masuk cili flakes, udang, fish ball dan tumis sekejap.  Kemudian masukkan sup tomato, air, capsicum dan garam.  Bila mendidih, tutup api dan masukkan daun ketumbar.  Gaul rata.

4.  Letak pasta tadi ke dalam pinggan dan tuangkan sup tomato tadi.  Taburkan dengan oregano.





No comments:

Post a Comment