Sunday, February 24, 2013

Cekodok Daun Selom





2 cawan tepung gandum
1 biji bawang besar - dihiris/dipotong dadu
1/3 cawan ikan bilis
5 tangkai daun selom - dihiris
2 sb cili flakes
1 1/3 cawan air suam 
garam secukup rasa
2 cawan minyak untuk menggoreng


1.  Bancuhkan tepung dan air hingga sebati.  

2.  Masukkan bahan-bahan yang lain dan digaul rata.


3.  Ambil sesudu dan digoreng di dalam minyak panas hingga 
     garing kekuningan.

4.  Makan dengan sos.




2 comments:

  1. Akak tak pernah terfikir boleh buat jemput2 daun selom. bila dapat rasa ek?

    ReplyDelete
  2. hari tu saya buat sikit aje. saje nak try buat jemput-jemput yang asyik problem aje. alhamdulillah jadi dan rasanya sedap.

    ReplyDelete