Wednesday, September 12, 2012

Biskut Marmar Carries




250 gm planta
80 gm gula castor
150 gm tepung jagung
2 cawan tepung gandum

Untuk Icing:
1 biji putih telur
50 gm gula icing
1 sb tepung jagung
sedikit serbuk koko

1.  Pukul butter, planta dan gula hingga kembang.



2.  Masuk tepung jagung dan tepung gandum.  Gaul hingga menjadi doh yang lembut.  Kalau terlalu lembut, tambah sedikit tepung.



3.  Canai adunan jangan terlalu tebal nanti biskut tak masak dibahagian atas.  Terap ikut suka.




4.  Untuk icing :  Pukul putih telur dan gula icing hingga likat. Ambil 1 sb icing itu dan campurkan dengan serbuk koko.



5.  Sapukan icing putih atas biskut tadi dan lorekkan ikut suka 
dengan icing koko tadi.  Bakar 15 minit pada suhu 150C.  Mula-mula gunakan api atas-bawah dalam 10 minit.  Kemudian barulah digunakan api atas sekejap supaya icing putih menjadi kering.









No comments:

Post a Comment